Wereldwinkelnieuws – Maart 2021

Wat hebben we een vreemde maand achter de rug! Een maand waarin we nauwelijks bezoek mochten ontvangen en s ’avonds de deur niet uit konden. De ene dag liepen we dik ingepakt rond in ijzige kou en sneeuw, een paar dagen later genoten we zonder jas van warm voorjaarsweer. Dit jaar roerde februari zijn staart vóór maart…
Maar nu de sneeuw definitief gesmolten is, zien we allemaal reikhalzend uit naar de echte lente. Deze keer verlangen we extra naar warmte en zon, omdat het ons meer vrijheid geeft, alles er weer vrolijker uitziet en we elkaar dan vaker tegenkomen om, ondanks de afstand, toch een praatje te kunnen maken.
Terwijl wij op 21 maart de lente gaan verwelkomen, wordt in veel andere landen op deze dag een prachtig Nieuwjaarsfeest gevierd! Het feest is van Perzische oorsprong en wordt Noroez genoemd (No = nieuw, Roez = dag); het wordt gevierd in Iran, Afghanistan, India, Pakistan, delen van Turkije en Irak, Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan, Kazachstan. Mensen trekken gekleurde nieuwe kleren aan, gaan bij elkaar op bezoek, geven cadeautjes. In elk huis wordt een tafel versierd, de ‘Haft Sin’, met o.a. voorjaarsbloemen, gekleurde eieren en zeven symbolen die nieuw leven en geluk verbeelden. Ook in Gemeente het Hogeland zullen ongetwijfeld in meerdere huizen prachtige Haft Sin tafels staan rond 21 maart. De bewoners zullen je er vast graag meer over willen vertellen.
Haft Sin tafel: Haft = 7, Sin = S (zeven symbolen beginnen met de letter S)

Haft Sin tafel:

Wanneer gaat de Wereldwinkel weer openen?
Zoals we allemaal weten, is niets zeker in deze vreemde tijd en veranderen de beslissingen die gemaakt worden rondom de coronasituatie soms met de dag. Wij hadden gehoopt, zoals alle winkeliers, onze deur begin maart weer helemaal te kunnen openen. Helaas werd dit nog niet toegestaan, omdat de lockdown is verlengd; teleurstellend voor iedereen!
Gelukkig creëerde de overheid voorlopig toch een kleine mogelijkheid; na aanmelding mag een beperkt aantal klanten komen winkelen. Dus…:

Vanaf woensdag 3 maart ben je, op afspraak, weer welkom om te komen winkelen in de Wereldwinkel!
Mail: info@wereldwinkelbedum.nl
of bel: 06 29443200
zodat we een geschikt tijdstip kunnen afspreken. We verheugen ons erop je weer te mogen verwelkomen!

Uiteraard gelden nog steeds de actuele coronaregels (afstand, mondkapje, bij klachten annuleren).

Ook blijft het mogelijk artikelen of foodproducten te bestellen. Dus mocht je een mooi product zien in de etalage, of je wilt graag iets kopen waarvoor de maandactie geldt, neem dan ook even contact met ons op, we kunnen dan een tijd afspreken om het product af te komen halen.

Maandactie maart 2021
Elke maand hebben we een mooie actie, waarbij korting op bepaalde producten gegeven wordt.
Zo geven we in de maand maart op de beeldjes 10 % korting. Ben je vriend van de wereldwinkel dan ontvang je zelfs 20 % korting! Omdat het op dit moment nog niet mogelijk is de winkel te bezoeken, worden de producten van de maandactie in de etalage geplaatst, zodat je ze in elk geval goed kunt bekijken.

Vriend van Wereldwinkel Wizzelwaark
Door vriend te worden van Wereldwinkel Wizzelwaark steun je de winkel in haar bestaan en tegelijkertijd help je daarmee eerlijke wereldhandel te bevorderen. Ook biedt het je veel voordelen: je ontvangt op kunstnijverheidsprodukten altijd 10 % korting, en nog hogere kortingen bij speciale aanbiedingen. Bovendien ontvang je uitnodigingen voor speciale activiteiten, zoals een proeverij, lezing of voorverkoop.
De vriendenkaart is in de winkel verkrijgbaar en kost € 15,- per kalenderjaar. Op dit moment kun je de kaart natuurlijk ook per mail bij ons aanvragen via info@wereldwinkelbedum.nl.
Wereldwinkel Wizzelwaark is zeer erkentelijk voor de steun die je ons hiermee biedt.
We hopen je snel weer terug te kunnen zien in onze Wereldwinkel, Grotestraat 32 Bedum!

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl 
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
info@wereldwinkelbedum.nl
T: 06-29443200