Nieuws – Oktober 2017

WereldWinkelNieuws

De ‘W’ is weer in de maand!

Wereldwinkel Wizzelwaark in Bedum neemt je mee langs een aantal wetenswaardigheden.

Wijnmaand

Oktober is de Wijnmaand, de periode waarin van oudsher de wijn wordt gemaakt van diverse druivensoorten die nu nog als volle trossen aan de wijnrank schitteren. De oogst is hard werken voor de arbeiders, maar het resultaat is om trots op te zijn en dat laten zij graag zien. Wereldwinkel WizzelWaark in Bedum houdt daarom in oktober haar jaarlijks succesvolle wijnactie. Uit het aantrekkelijke assortiment wijnen (zie foto) kunt u twee flessen kiezen voor €10,-* : van een soepel http://www.gaasterlan.wereldwinkels.nl/db/upload/Image/Wijn_assoritment_9st_-_Fair_Trade_Original_1_.jpg

en intense Shiraz tot een vol en fruitige Chardonnay. Dat is maar liefst een korting van ruim 15%. De wijnen van de Wereldwinkel zijn Fair Trade en met je aankoop steun je de boeren en hun coöperaties in Zuid Afrika. Zij zijn door je bijdrage in staat om de Fair Trade premies die zij ontvangen te besteden aan een crèche, gemeenschapshuis of scholing. Dit wetende smaakt je glas wijn nog lekkerder! De vrijwilligers in de Wereldwinkel adviseren je graag. Ook zal een kleine proeverij worden georganiseerd, waar je van harte welkom bent. Houd de posters op de ramen van Wizzelwaark in de gaten!

*Normale prijs €5,99 per fles. De mousserende Vonkelwijn (een goede wijn voor Oud&Nieuw!) valt buiten de actie.

Welkom!

Niet alleen ben je welkom op de proeverij deze maand, ook verwelkomen we je graag als Vriend van de Wereldwinkel. Wizzelwaark is een stichting met als doel het bevorderen van eerlijke handel in de wereld. Ze doet dit zonder winstoogmerk, alle medewerkers zijn vrijwilligers. Je bent al Vriend van de Wereldwinkel met een donatie van 15 euro per jaar. Je bent uiteraard vrij om een hoger bedrag te doneren. Je ondersteunt daarmee het werk van Wizzelwaark Bedum. Net als bij Fair Trade krijg je er ook iets voor terug. Op alle non-food artikelen ontvang je een korting van 10%, een uitstekende deal!

Woonmaand

Dat oktober ook woonmaand is, kan je haast niet zijn ontgaan. Woonbladen staan vol met leuke ideeën om het huis gezellig te maken voor de naderende herfst en winter. We keren naar binnen en vinden daar onze rust. Wizzelwaark heeft mooie woonaccessoires ingekocht zoals vazen, manden en wanddecoraties. Kom gauw langs om de nieuwe collectie te bekijken!

Woktober

Wokken of roerbakken is natuurlijk niet voorbehouden aan deze maand, maar oktober leent zich goed om daar wat aandacht aan te besteden, al is het maar vanwege de woordspeling. Variatie in voedsel helpt je gezond te blijven en weerstand op te bouwen voor de winterperiode. Wizzelwaark helpt je variëren en heeft diverse kruidenpasta’s voor heerlijke wokgerechten en curry’s. Ook aanvullende foodproducten zijn verkrijgbaar om je maaltijd compleet te maken. Fair Trade, zoals je van ons gewend bent. De gebruiksaanwijzing staat op de verpakking, het is echt eenvoudig om te doen! Varieer en verras jezelf en je omgeving met een wokmaaltijd van Wizzelwaark!

We hopen je gauw weer te zien in onze Wereldwinkel in de Grotestraat!