Nieuws – September 2017

WereldWinkel Nieuws
De zomervakantie is voorbij, de dagen worden korter en langzamerhand beginnen de bomen hun herfstkleur te krijgen. Een goede periode om je letterlijk én figuurlijk wat meer naar binnen te richten. Wereldwinkel Bedum Wizzelwaark helpt daarbij!
Dat doen we met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, onlangs zijn er weer twee nieuwe krachten bij gekomen. Het voortbestaan van Wizzelwaark wordt gelukkig niet bedreigd, er is een stijgende lijn te zien in bezoekersaantallen en in verkoop. Ook de komende periode rekenen we op de keuze van Bedumers en Ommelanders voor duurzame producten uit onze wereldwinkel!
Binnenkort gaan enkele vrijwilligers weer op pad om mooie artikelen in te kopen, afkomstig van kleine projecten uit de derde wereld. Natuurlijk via fair trade, eerlijke handel zoals je van Wizzelwaark gewend bent. De lokale producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun product en jij krijgt de keuze uit leuke accessoires voor je interieur, zoals manden en vazen of unieke handgemaakte sieraden en sjaals om je winteroutfit compleet te maken. De collectie wisselt snel, het loont om regelmatig even binnen te lopen en een kijkje te nemen.

Naar binnen keren
Het letterlijk naar binnen keren en aandacht besteden aan interieur past goed bij dit jaargetijde, maar ook de innerlijke mens vraagt aandacht in de hectiek van alledag. Het koken van een maaltijd samen met familie of vrienden geeft gezelligheid en ontspanning. Bij de wereldwinkel kun je daarvoor kiezen uit een select aanbod van (veelal biologische) food artikelen en diverse mooie wijnen.
Ook het figuurlijk naar binnen keren, bijvoorbeeld via meditatie, mindfulness en yoga, kun je ondersteunen met wereldwinkelproducten. Naast wierook, wierookbranders en bijenwasblokjes heeft Wizzelwaark sinds kort verschillende (klein formaat) inspirerende boeddhabeelden in de collectie. Dat je die niet zelf zou mogen kopen, is een fabel, maar je kunt er natuurlijk een op je verlanglijstje zetten!

Fair Trade Kerstpakketten en Kerstattenties
Verlanglijstjes doen denken aan de feestdagen, Sinterklaas en Kerstmis. Zo ver is het nog lang niet, toch staat het maken van Kerstpakketten al voor de deur. In de wereldwinkel kun je zelf de inhoud van je Fair Trade Kerstpakketten samenstellen, in alle prijsklassen, vanaf € 10,=. Met recht een duurzame blijk van waardering voor je collega’s of relaties! Natuurlijk kun je ook voor een serie kleine kerstattenties bij Wizzelwaark terecht. Tegen een kleine meerprijs wordt alles met zorg ingepakt. Kom op tijd langs om je te laten informeren over de mogelijkheden of om een bestelling te plaatsen.

Maandactie
In de maand september krijg je 20% korting op alle tassen en manden. Ben je vriend van de wereldwinkel? Dan krijg je daar nog eens 10% korting bovenop! Handig en duurzaam, zo’n Fair Trade tas. Door zo’n mooie tas te gebruiken en plastic tasjes te laten staan, draag je bij aan het verkleinen van de plasticberg op aarde.

20% korting op tassen en manden.

Kom gauw langs in Grotestraat 32 , er is vast iets voor je bij!
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10 – 16.30 uur. Maandag gesloten.