WereldWinkelNieuws – April 2018

Het voorjaar zit in de lucht! Langere dagen geven letterlijk meer ruimte om activiteiten te plannen. Na het avondeten nog een heerlijk stuk wandelen of fietsen, het is zoveel leuker als het licht is, de voorjaarsbloemen bloeien en de bomen langzaam weer wat blad krijgen. Ook de behoefte aan fysieke ruimte en opruimen passen bij het voorjaar. Weg met alle dikke jassen, dekentjes en winterspullen in huis! Hoe helpt Wizzelwaark jou daarbij in de maand april?

Manden, tassen en dozen

De wereldwinkel heeft een flinke collectie handgemaakte manden en tassen, die je goed van dienst zijn bij je opruimwerk. Plaats bijvoorbeeld een serie tassen of manden op een plank, waarin je prima de winterkleding kunt sorteren en opslaan. Bied je overtollige kleding aan voor hergebruik! Er staan containers in onze gemeente en ook de kledingbank en kringloopwinkel zijn er blij mee. Voor het ordenen van kleine accessoires heeft Wizzelwaark mooie kleine dozen beschikbaar. Met je aanschaf help je je huis op orde te krijgen èn steun je de lokale producenten in derdewereldlanden. De vrijwilligers vertellen je graag over de herkomst van de producten in de winkel.

 

Schalen en potten

Je huiskamer en keuken fris je op met bloemen en planten, dat is nu de trend. Voorjaarsbolletjes staan ontzettend leuk in het handgemaakte keramiek uit Thailand of Nepal. Ook het glaswerk in de winkel leent zich uitstekend voor het schikken van bloemen en ander groen. Met wat mos of houtsnippers maak je in een handomdraai een fris voorjaarsstukje. Een leuke attentie om jezelf of een ander een plezier te doen!

Muziekinstrumenten

Bij alle voorjaarsvrolijkheid mag best een vrolijke noot klinken. Wizzelwaark verkoopt handgemaakte muziekinstrumentjes voor kinderen. Wie weet is jouw dreumes een talent in de dop! Leuk om cadeau te geven en leuk om te krijgen!

Uitslag paasactie

Rond Pasen hebben de klanten in de winkel hun uiterste best gedaan het aantal paaseitjes in een glazen schaal te raden. De heer U. Postma uit Bedum wist het exacte aantal te noemen van 135 eitjes en was daarmee de winnaar van twee heerlijke Tony Chocolonely repen. Gefeliciteerd!

Tot slot

Als je voor minimaal €15,= per jaar Vriend wordt van de Wereldwinkel krijg je 10% korting op je non-foodaankopen. Bovendien steun je het goede werk van onze vrijwilligers voor een betere en eerlijkere wereld! Je kunt natuurlijk ook iemand anders Vriend maken, een leuk cadeau!! Tot gauw ziens in Wizzelwaark!

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur – 16.30 uur. Grotestraat 32, Bedum.

Vind ons ook op Facebook! www.facebook.com.