WereldWinkelNieuws april 2021


Rond deze tijd is het alweer een jaar geleden dat corona onder ons kwam en sindsdien zo’n grote invloed is gaan uitoefenen op ons leven. De kranten staan er van vol, alle praatp rogramma’s gaan er over en de beperkende maatregelen duren maar voort. We worden er zo langzamerhand allemaal erg moe van… Maar gelukkig begint april!
Op steeds meer plekken laten bloemen hun vriendelijke gezichten zien en eindelijk is er zachter weer in aantocht. Dat hebben we echt nodig warme zonnestralen te voelen en te genieten van de vrolijke bloemenkleur en om ons heen. En we kunnen weer fietsen, lopen, rijden, wandelen, door onze prachtige groene omgeving. Eindelijk meer vrijheid !
En niet te vergeten is april een hele speciale maand , met veel traditionele bijzonderheden . We vieren Pasen, als christelijke viering , of als symbool voor het opnieuw ontwaken van de natuur . En ook het Joodse Pesach feest vindt in deze maand plaats , evenals de Ramadan, de belangrijke vastenperiode voor islamitische inwoners. Wat we in elk geval met zekerheid allemáál zullen vieren is de Lente, die zich in deze maand steeds duidelijker zal laten zien.

Paasartikelen Wereldwinkel
Ter gelegenheid van Pasen kun je op dit moment in Wereldwinkel Wizzelwaark originele paasartikelen vinden. Ze helpen het huis op te vrolijken en in lentesfeer te brengen . Voor de kinderen zijn er o.a. leuke paashaas vingerpopjes.

Winkelen in Wereldwinkel Wizzelwaark

De huidige situatie Iedereen kan op dit moment weer komen winkelen in de Wereldwinkel, maar wel zijn we nog steeds genoodzaakt je te vragen hiervoor een afspraak te maken.
Mail dus even naar info@wereldwinkelbedum.nl of bel 06 29443200, zodat we een geschikt tijdstip kunnen afspreken. We verheugen ons erop je te mogen verwelkomen! Ook blijft het mogelijk artikelen of foodproducten te bestellen. Dus mocht je een mooi product zien in de etalage, of je wilt graag iets kopen waarvoor de maandactie geldt, neem dan ook even contact met ons op, we kunnen dan een tijd afspreken om het product af te komen halen.

Maandactie april: Keramiek

Elke maand heeft de Wereldwinkel een speciale aanbieding! In de maand april wordt weer 10 % korting geboden op de keramieken schalen, voor vrienden van de Wereldwinkel is dit zelfs 20 %. Over keramiek (het woord stamt van het Griekse ‘keramos’, wat drinkvat/aardewerkvat betekent), valt veel bijzonders te vertellen. Door opgravingen weten we dat al meer dan 20.000 jaar geleden aardewerken voorwerpen gemaakt en bewerkt werden. En reeds 13.000 jaar v. Chr. begonnen mensen vormgegeven klei boven open vuur te verhitten; later werd nog een sliblaag over de ontwerpen gelegd, om ze waterdicht te maken. De eerste versieringen op aardewerk bestonden uit lijnen, motieven en eenvoudige voorstellingen
van planten, dieren en mensen; de kleurstoffen werden van natuurlijke materialen gemaakt. Toen bijna 6000 jaar geleden in Mesopotamië een ‘pottenbakkerschijf’ werd ontworpen, en rond die tijd ook eenvoudige ovens gemaakt werden, konden in snel tempo egale voorwerpen geboetseerd, bewerkt en gebakken worden; de eerste ‘massaproductie’ was ontstaan…
Als je de Wereldwinkel binnenstapt, springen direct de vele warme kleuren en motieven op de schalen in het oog. Vrijwel elke kleur, elk motief, heeft een eigen, symbolische, betekenis. Per cultuur kan dit echter iets verschillen, waardoor er geen eenduidige omschrijving van te geven is. Zelfs de hele kleine figuurtjes hebben een bepaalde symboliek: Oosterse symbolen (op siervoorwerpen, tapijten e.d)
Symmetrische motieven die zich steeds herhalen staan vaak symbool voor ‘goddelijke oneindigheid’, levensbomen voor ‘de verbinding tussen hemel en aarde’, bloemen voor ‘paradijs’.
Enkele keramieken schalen uit de aanbieding van Wereldwinkel Wizzelwaark:
Vriend van Wereldwinkel Wizzelwaark

Door vriend te worden van Wereldwinkel Wizzelwaark steun je de winkel in haar bestaan en tegelijkertijd help je daarmee eerlijke wereldhandel te bevorderen. De vrienden ontvangen op kunstnijverheidsprodukten altijd 10 % korting, en nog hogere kortingen bij speciale aanbiedingen. Ook ontvang je dan uitnodigingen voor speciale activiteiten, zoals proeverijen; lezingen; voorverkoop. De vriendenkaart is in de winkel verkrijgbaar en kost € 15,- per kalenderjaar. Op dit moment kun je de kaart natuurlijk ook per mail aanvragen via info@wereldwinkelbedum.nl
Wereldwinkel Wizzelwaark is zeer erkentelijk voor de steun die je ons hiermee biedt.

Wereldwinkel Wizzelwaark Grotestraat 32 Bedum www.wereldwinkelbedum.nl www.facebook.com/wereldwinkelbedum info@wereldwinkelbedum.nl T: 06-29443200