Wereldwinkelnieuws – December 2018

In deze laatste nieuwsbrief van het jaar nogmaals de focus op de Dickensmarkt en de naderende feestdagen!

Dank voor je steun!

Vanaf deze plek willen alle vrijwilligers van de Wereldwinkel je hartelijk danken voor je steun in 2018 aan Wizzelwaark en daarmee aan de goede doelen in derdewereldlanden! We danken ook de lokale ondernemers voor hun support en de redactie van de Bedumer voor de ruimte die geboden is om ons Fairtrade verhaal te laten horen. Heel fijn dat we met elkaar op deze manier aandacht kunnen schenken aan onze medemensen!

Dickens

Aandacht voor de ander en voor minder bedeelden was belangrijk voor Charles Dickens. Als kind had hij zelf te maken met armoede en sociale ongelijkheid. In zijn boeken komen deze thema’s naar voren en het beroemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ maakt de lezer hiervan bewust. Daarom is het fijn dat de vrijwilligers van Wizzelwaark in zijn gedachtegoed weer present zijn op de Dickensmarkt, dit jaar op vrijdag 14 december. Eerlijke producten zijn te koop en er is speciaal aandacht voor prachtige kerstartikelen uit de hele wereld. Denk aan mini-kerststalletjes van hout of gebakken klei en aan kerstboomhangers van diverse materialen als glas, hout, riet, vilt en papier. Je steunt met je aankoop de lokale producenten, een mooi gebaar! Wil je eens een anders-dan-andere-jaren-kerstboom, shop dan in de kraam van de Wereldwinkel je kunstzinnige kerstartikelen bij elkaar. Op de Dickensmarkt vind je leuke aanbiedingen!

Maandactie december

In deze feestmaand een vrolijke aanbieding: twee flessen Fairtrade wijn* voor €11,= ! Onze vrijwilligers heten je in december tijdens de openingsuren van harte welkom en informeren je graag over de wijn en de herkomst van de Fairtrade artikelen.

Kerstpakketten

Kom voor een passend kerstpakket naar Wizzelwaark! Groot of klein geprijsd, bezoek ons voor advies op maat! Het leuke is dat je bij ons een persoonlijk kerstpakket kunt samenstellen uit alle Fairtrade artikelen. Het wordt direct prachtig voor je ingepakt. Heb je een bestelling van meer pakketten? Laat het zo snel mogelijk weten, je hebt nog ruim een week voor de kerstdagen! Zie de foto voor een suggestie, keuze genoeg! En als je toch goed bezig bent: je kunt in het kerstpakket de ander ook verrassen door hem of haar ‘Vriend van de Wereldwinkel’ te maken! Natuurlijk kun je ook via de mail informatie vragen: info@wereldwinkelbedum.nl

Eindejaarsactie

Zoals elk jaar doet de Wereldwinkel mee met de Eindejaarsactie. Bij je aankoop krijg je een lot waarmee je (mits ingevuld en ingeleverd!) kans maakt op een mooie prijs, beschikbaar gesteld door Bedumer ondernemers.

Fijne feestdagen en tot 2019!

Nogmaals dank voor je steun in het afgelopen jaar, heel goede feestdagen gewenst, een veilige jaarwisseling en hopelijk tot ziens in 2019 in onze Wereldwinkel, Grotestraat 32 in Bedum! Zie de website www.wereldwinkelbedum.nl. Vind ons ook op Facebook!

*Geldt niet voor Vonkelwijn, de sprankelende bubbelwijn voor Oudjaar!