Wereldwinkelnieuws – Februari 2023

De vogels schijnen te denken dat het al lente wordt, ze blijven maar fluiten, hoewel het toch af en toe nog aardig koud is geworden. Ook zie je overal de groene uitlopers van bloembolletjes omhoog komen en wordt het elke dag alweer wat lichter, dat zijn altijd hoopvolle tekenen. En midden in februari is het dan weer Valentijnsdag, een dag die eigenlijk natuurlijk op elke dag van het jaar gevierd kan worden, maar toch interessant om de tradities van deze dag in verschillende landen even te bekijken. Zo worden in Japan op deze dag alle mannen verwend door de vrouwen; zij overladen hun geliefde, maar ook hun broers, vader, baas of goede vriend met chocola en een maand later komen dan de vrouwen aan de beurt, zij krijgen witte chocola en marshmallows. In Thailand zijn rozen juist erg populair om te geven, maar er moet dan wel gelet worden op de kleur: een rode roos geef je aan je geliefde, een goede vriend of vriendin krijgt gele rozen en witte rozen worden alleen aan oude mensen gegeven.
In Maleisië schrijven alleenstaande vrouwen op Valentijnsdag hun telefoonnummer op een sinaasappel en gooien het vervolgens in de rivier, fruitleveranciers verzamelen het en bieden het ter verkoop aan; en dan maar hopen dat je gebeld wordt!
Een hele mooie traditie zien we op deze dag in Colombia, Costa Rica en Mexico: in plaats van bloemen en geschenken worden ‘daden van waardering’ uitgewisseld. Zo heeft elk land zijn eigen gewoonten op dit gebied. Maar Korea spant misschien wel de kroon: daar wordt elke 14de dag van elke maand uitgebreid de liefde gevierd; je hebt er Valentijnsdag, Kusdag, Knuffeldag en zo elke maand verder..

Valentijnsdag Bangladesh

Maandactie
Het zou ook een idee kunnen zijn om met Valentijnsdag eens
een lekkere maaltijd voor een dierbare te bereiden! Dan
tref je het dat in februari onze rijst met heerlijke
kruidenpasta is afgeprijsd tot € 2,99! Natuurlijk is er onder
de mooie kunstnijverheidsartikelen in allerlei prijsklassen
ook een origineel geschenkje te vinden, en vanzelfsprekend
kan dat ook op andere dagen geschonken kan worden…

Vrijwilligers

Voel je je thuis in de warme, kleurrijke sfeer van de wereldwinkel en lijkt het je wel wat om een dagdeel, of misschien meerdere, actief in de winkel mee te werken, dan ben je van harte welkom! Je kunt je aanmelden via de contactgegevens onderaan deze pagina. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vriendenkaart

Door vriend van de wereldwinkel te worden, draag je een steentje bij aan eerlijke wereldhandel. Bovendien ontvang je dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% korting bij speciale aanbiedingen.
De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn je zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!

Contactgegevens

Adres: Grotestraat 32 in Bedum
Telefoonnummer: 06 – 2944 3200
Email: info@wereldwinkelbedum.nl