Wereldwinkelnieuws – Juli 2018

Wereldwinkel Wizzelwaark in Bedum werkt voor een goed doel: ervoor zorgen dat kleine ondernemers uit derde wereld landen een eerlijke prijs krijgen voor hun veelal handgemaakte producten. De opbrengst draagt bij aan het verbeteren van hun leefomstandigheden. De nijverheidsproducten zijn zo mooi, het zijn kleine kunstwerkjes op zich. Kom gauw langs om de collectie in Wizzelwaark te bekijken! Dit WereldWinkelNieuws in de Bedumer is het laatste van dit seizoen. In september zie je ons weer terug! Alvast een fijne zomervakantie!

Winnaar!!

Tijdens de wielerronde op 19 juni waren er niet alleen sportprijzen te winnen, ook de Wereldwinkel hield op de braderie een leuke actie! De kleurige handgemaakte vaas is gewonnen door Margriet Bouwman uit Bedum. Van harte gefeliciteerd!

Product voor een goed doel: koop een Dopper!

Wizzelwaark Bedum sluit aan bij je vakantie- en sportactiviteiten, zowel met heerlijke foodproducten voor de zomerbarbecue als met sportieve non-food artikelen. Tijdens inspanning is een goede hydratatie belangrijk. Eigenlijk kun je in je vakantie niet zonder Dopper, de handige en hygiënische waterfles voor iedereen. Nu ook te verkrijgen met kleurige sportcaps. De Wereldwinkel levert ze en bij je aankoop steun je direct het goede doel!

Dopper is een sociale onderneming die al jaren Simavi’s drinkwater projecten in Nepal steunt. Meer dan de helft van de bevolking in Nepal heeft geen toegang tot veilig drinkwater of een toilet. Dit brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee. In samenwerking met de lokale gemeenschap worden er trainingen gegeven over goede hygiëne en worden er  samen water- en sanitaire voorzieningen aangelegd. Met het aanleggen van pijpleidingen stroomt het water van de bron hoog in de bergen naar de dorpen toe. Daar kunnen de dorpelingen nu dichter bij huis op een veilige manier het water halen om te koken, te wassen en te drinken (bron: www.simavi.nl).

Zomervakantie!!

In de maand juli beginnen de schoolvakanties. Wat is er leuker dan afscheid nemen van je juf of meester met een cadeautje uit de wereldwinkel? Denk aan de foodboeketjes, geinige sleutelhangers of de Tony chocolade! Als daarna de koffers of rugzakken zijn gepakt, kan de vakantie beginnen. Een gelukspoppetje of reisboeddha is een leuke attentie voor de reiziger, als talisman voor een voorspoedige reis en terugkeer. Zoek je nog een leuk cadeautje? Dan is een reisdagboek misschien een suggestie. Alle indrukken en avonturen vastgelegd om later nog eens rustig na te lezen!

Voor de thuisblijvers heeft Wizzelwaark ook een keur aan producten! Stel je eens voor: lekker lange zomeravonden borrelen met de Fairtrade wijnen…… daarbij hapjes geserveerd op de prachtige schalen gemaakt van aardewerk uit Tunesië…..Zo heb je ook thuis een buitenlandgevoel!

Zomeropruiming en Openingstijden

Vanaf 9 juli houdt Wizzelwaark ZomerOpruiming met aantrekkelijke kortingen op diverse artikelen! Kom gerust langs en snuffel tussen de verschillende spulletjes of er nog iets leuks voor je bij is!

LET OP !! In de schoolvakantie (22 juli t/m 2 september) is Wizzelwaark ’s op doordeweekse dagen ochtends gesloten! We zijn geopend op de middagen (dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag). Op de zaterdagen zijn we de hele dag open!

We zien je graag in de Grotestraat 32, Bedum!