WereldWinkelNieuws – Juni 2020

De maand juni is alweer een stukje op weg, binnenkort vieren we alweer de langste dag van het jaar! Traditioneel is juni een sportieve maand in ons dorp, met onder meer de wandelvierdaagse, een beachvolleybaltoernooi en de Omloop van Bedum. In dit jaar 2020 is alles anders door de coronamaatregelen en kunnen veel evenementen niet doorgaan. Dat wil niet zeggen dat de sportiviteit uit de mensen is verdwenen, integendeel. We doen er alles aan om fit en gezond te blijven. Gelukkig mag er weer worden gesport, check voor de mogelijkheden de websites van de plaatselijke verenigingen. Daarbuiten lijken fietsen, hardlopen, wandelen en skeeleren favoriet!

Product voor een goed doel: koop een Dopper!

Wizzelwaark Bedum sluit aan bij je sportactiviteiten, zowel met gezonde foodproducten als met sportieve non-food artikelen. Tijdens inspanning is een goede hydratatie belangrijk. Eigenlijk kun je tijdens het sporten of in je vakantie niet zonder Dopper, de handige en hygiënische waterfles voor iedereen. Nu ook te verkrijgen met kleurige sportcaps. De Wereldwinkel levert ze en bij je aankoop steun je direct het goede doel!                       

Dopper is een sociale onderneming die al jaren Simavi’s drinkwater projecten in Nepal steunt. Meer dan de helft van de bevolking in Nepal heeft geen toegang tot veilig drinkwater of een toilet. Dit brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee. In samenwerking met de lokale gemeenschap worden er trainingen gegeven over goede hygiëne en worden er  samen water- en sanitaire voorzieningen aangelegd. Met het aanleggen van pijpleidingen stroomt het water van de bron hoog in de bergen naar de dorpen toe. Daar kunnen de dorpelingen nu dichter bij huis op een veilige manier het water halen om te koken, te wassen en te drinken (bron: www.simavi.nl). Dopper werkt tegelijkertijd aan reductie van de ‘plastic soep’ door de flessen te produceren van gerecycled materiaal. Tevens brengt Dopper glazen flessen op de markt.

Voor meer projecten zie de site van Dopper https://dopper.com/nl/projecten .

Maandactie

Wizzelwaark ondersteunt de sportievelingen met de jaarlijkse Dopper actie. Normaalgesproken geldt de actie alleen tijdens de Omloop van Bedum, maar dit jaar doen we het anders. De Dopper is gedurende twee weken in de aanbieding, zodat iedereen ruim de kans heeft zijn favoriete Dopper aan te schaffen. De actie loopt in de weken 25 en 26 (15 juni t/m 27 juni).

LET OP! We hebben nog steeds aangepaste winkeltijden, dus je kunt op donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag bij Wizzelwaark terecht!!

De kunststof Doppers kosten in de actieperiode  €10,00 per stuk (normale prijs: € 12,50).

Nieuw zijn de glazen doppers! Normaal €19,50, tijdens de actie €17.50 per stuk.

En we hebben natuurlijk de bijpassende sportcaps, nu voor € 4.50 per stuk (normale prijs € 5,25 p.s.)

We zien je graag in Wizzelwaark, tot gauw!

Grotestraat 32, Bedum. Vind ons ook op www.wereldwinkelbedum.nl

OPENINGSTIJDEN WIZZELWAARK:

Donderdagmiddag: 13.00 – 16.30 uur

Vrijdag:     10.00 uur – 16.30 uur

Zaterdag:  10.00 uur – 16.30 uur

Uiteraard hanteren we de richtlijnen van de overheid over afstand houden en hygiëne. Je kunt de voorzorgsmaatregelen lezen op onze website, op de winkeldeur en bij de kassa.