Wereldwinkelnieuws – Maart 2020

In de maand maart 2020 kun je in Wizzelwaark kennismaken met de nieuwste producten van de fairtrade food markt en met prachtige kunstnijverheid uit diverse landen.

LEKKER VEGETARISCH KOKEN!

Zo heeft Wizzelwaark bijvoorbeeld jackfruit in blik in huis, een populaire vleesvervanger uit de Aziatische keuken. Ook de nieuwe kruidenpasta’s zijn een aanwinst. Zeker gaan proberen!

Bron: Tekst: Fairtrade Original. Foto’s: © Mirjam Groen

JACKFRUIT ALS VLEESVERVANGER

Jackfruit is een fruitsoort die oorspronkelijk uit India komt, maar tegenwoordig vind je jackfruit overal in Azië, Oost-Afrika en Latijns-Amerika. Pulled Pork is een van de meest bekende gerechten om te maken met jackfruit. Door de vlezige structuur en de smaak absorberende eigenschappen is jackfruit een uitstekende basis voor een heerlijk gerecht.

EERLIJKE HANDELSKETEN

De jackfruit van Fairtrade Original wordt in Thailand geproduceerd door Fairtrade boeren die deel uitmaken van de Fairtrade-gecertificeerde “Fairtrade Pineapple Growers Group”. De volledige groep bestaat uit 49 boeren, die voor Fairtrade Original al sinds 2007 ananas en mango verbouwen. De helft van deze boeren verbouwt daarnaast ook jackfruit. Het verwerken en inblikken van de vrucht vindt plaats in Prachuap Khiri Khan, bij verwerker Samroiyd Corporation.

MAANDACTIE MAART 2020

Deze maand aandacht voor de prachtige (zeep-) stenen beeldjes, soms gecombineerd met metaal*, uit diverse landen (zie foto’s). Bij aankoop van zo’n mooi stukje kunstnijverheid krijg je deze maand 10% korting! En je helpt er ook de producent mee! Vrienden van Wizzelwaark ontvangen 20% korting op deze aankoop.