Wereldwinkelnieuws 2 – Mei 2018

Wereldwinkel Wizzelwaark in Bedum werkt voor een goed doel: ervoor zorgen dat kleine ondernemers uit derde wereld landen een eerlijke prijs krijgen voor hun veelal handgemaakte producten. De opbrengst draagt bij aan het verbeteren van hun leefomstandigheden. De nijverheidsproducten zijn zo mooi, het zijn kleine kunstwerkjes op zich. Als je snel bent, profiteer je in de laatste dagen van mei nog van de geweldige korting op sieraden en sjaals uit Nepal. In de maand juni richten we ons op sport en op vaderdag. Kom gauw langs om de collectie in Wizzelwaark te bekijken!

Juni: sportmaand!

In juni gaat ‘Bedum Broest!’ van start. Onder dit motto staat de gemeente de hele maand in het teken van de sport. Evenementen als de Omloop van Bedum, het Beachvolleybaltoernooi en het Bedrijvenvoetbaltoernooi trekken veel publiek. De hele maand kun je meedoen aan activiteiten, verzorgd door 11 sportverenigingen. Bij deelname maak je ook nog kans op diverse sportprijzen waaronder een half jaar gratis lidmaatschap! Maandag 4 juni is de aftrap met de traditionele Wandelvierdaagse! De deelnemers kun je op de laatste dag verrassen met een leuke attentie uit de Wereldwinkel, bijvoorbeeld een mooie sleutelhanger of een foodboeket (zie afbeelding).

(zie voor een overzicht van de sportactiviteiten: www.bedum.nl).

Sportproduct voor een goed doel: koop een Dopper!

Wizzelwaark Bedum sluit natuurlijk bij de sportactiviteiten aan, zowel met energierijke foodproducten als met sportieve non-food artikelen. Tijdens je sportactiviteiten is een goede hydratatie belangrijk. Eigenlijk kun je niet zonder Dopper, de handige en hygiënische waterfles voor iedereen. Nu ook te verkrijgen met kleurige sportcaps. De Wereldwinkel levert ze en bij je aankoop steun je direct het goede doel!

Dopper is een sociale onderneming die streeft naar een betere wereld waarin mensen zich bewust zijn van het milieu en waarin iedereen toegang heeft tot veilig drinkwater. Om deze reden steunt Dopper al jaren Simavi’s drinkwater projecten in Nepal. Meer dan de helft van de bevolking in Nepal heeft geen toegang tot veilig drinkwater of een toilet. Dit brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee. In samenwerking met de gemeenschap worden er trainingen gegeven over goede hygiëne en worden er samen water- en sanitaire voorzieningen aangelegd.

Met het aanleggen van pijpleidingen stroomt het water van de bron hoog in de bergen naar de dorpen toe. Daar kunnen de dorpelingen nu dichter bij huis op een veilige manier het water halen om te koken, te wassen en te drinken (bron: www.simavi.nl).

Vaderdag

Op 17 juni verras je je vader of je echtgenoot natuurlijk met een sportief cadeau uit Wizzelwaark. Wat denk je van een mooi schaakspel of een set bridgekaarten? Ook de genoemde Dopper is een aanwinst voor zijn sportuitrusting. En laat hem na het sporten heerlijk genieten van een gezonde smoothie gemaakt van tropisch fruit. Voor al deze verwencadeaus loop je natuurlijk naar de Wereldwinkel!! (en met de Vriendenkaart krijg je ook nog korting op je non-foodaankoop!!)

Een goede reden om gauw langs te komen. We zien je graag!

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur – 16.30 uur.
Grotestraat 32, Bedum.

Vind ons ook op Facebook!
www.facebook.com/wereldwinkelbedum