WereldWinkelNieuws – Mei 2018

Wereldwinkel Wizzelwaark in Bedum werkt voor een goed doel: ervoor zorgen dat kleine ondernemers uit derde wereld landen een eerlijke prijs krijgen voor hun veelal handgemaakte producten. De opbrengst draagt bij aan het verbeteren van hun leefomstandigheden. De nijverheidsproducten zijn zo mooi, het zijn kleine kunstwerkjes op zich. Kom gauw langs om de collectie in Wizzelwaark te bekijken.

Maandactie mei: Nepal

De hele maand mei staat Nepal centraal in de wereldwinkel. Nepal is een land in Azië, gelegen in de Himalaya tussen India en China (Tibet). De hoofdstad is Kathmandu. Veel mensen in de steden en op het platteland kennen armoede, ruim 30% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Nepal wordt tot de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen gerekend. Het gemiddelde jaarinkomen ligt rond de 240 Amerikaanse dollar. De gemiddelde levensverwachting in Nepal is 66 jaar. (Bron: Wikipedia)


Nepalese vlag


Ringen uit Nepal


Nepalese vrouw met neus- en oorsieraden.
Foto: Henk Pater

Moederdag 13 mei!

Op 13 mei is het een internationaal gebruik om moeder te verwennen met een mooi cadeautje. Denk eens aan een geschenk uit de Wereldwinkel! We doen je een aantrekkelijke suggestie: de Nepalese sieraden en sjaals; voor je moeder een plezier om te dragen! Wizzelwaark biedt bijvoorbeeld prachtige zilveren ringen aan in allerlei stijlen. Naast zilveren sieraden zijn ook de zijden en vilten sjaals uit Nepal een lust voor het oog. De vrolijke en frisse kleuren passen helemaal bij de tijd van het jaar. Informatie over sieraden en sjaals vind je op: www.sjaalmetverhaal.nl en www.madatnepal.nl.

Korting!

Bij deze Nepal maandactie krijg je een aantrekkelijke korting op de Nepalese ringen en sieraden. De hele maand mei bedraagt de korting 15 % voor klanten en 25% voor vrienden van de wereldwinkel! Een goede reden om gauw langs te komen. We zien je graag!

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur – 16.30 uur.