WereldWinkelNieuws mei 2021

Wat een verademing voor de meesten van ons! Geen avondklok meer, de terrassen zijn open, en we mogen weer winkelen… Ook de vrijwilligers van de Wereldwinkel zijn erg blij weer van start te kunnen en hopen je snel te mogen verwelkomen. Natuurlijk is er nog wel een beperking op het aantal klanten, en gelden de coronaregels, maar je hoeft in elk geval geen afspraak te maken en kunt zo binnenstappen.
En mocht de sfeer in Wereldwinkel Wizzelwaark je goed bevallen, nieuwe vrijwilligers kunnen zich altijd aanmelden en zijn van harte welkom!
In de maand mei zijn er weer diverse aanbiedingen en er is ook een speciale aangelegenheid:

Fairtrade Week
In deze maand staat een bijzondere week genoteerd, namelijk van 8 t/m 15 mei: de Fairtrade Week.
Zoals jullie waarschijnlijk weten, verkopen Wereldwinkels producten die voldoen aan de eisen voor eerlijke wereldhandel, met respect voor mens en milieu. Op z’n Engels gezegd ‘fair trade’ (fair: eerlijk / trade: handel).
Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging en zorgt ervoor dat kleinschalig werkende boeren en arbeiders, uit landen waar de leefomstandigheden voor veel mensen zwaar zijn, een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. Hierdoor kunnen ze gaan leven van hun werk en wordt investeren in een duurzame toekomst mogelijk. Steeds meer mensen beseffen dat we zo samen armoede kunnen bestrijden en maken een bewuste keuze op dit gebied: de verkoop van Fairtrade producten, waarvan ook steeds meer voedingsmiddelen verschijnen, vertoont dan ook een sterk stijgende lijn.
Als je tijdens de Fairtrade Week in Wereldwinkel Wizzelwaark komt, ontvang je een kortingsbon van 10% op al onze eerlijke wereldhandel producten.

Moederdag
En natuurlijk valt er op de tweede zondag in de maand, op 9 mei, ook een bijzondere dag te vieren: Moederdag! Wist je dat deze dag in vrijwel alle landen ter wereld gevierd wordt? Vaak op dezelfde datum, soms op een andere, maar allemaal met de bedoeling om moeders te verwennen. Elk land heeft wel zo zijn eigen tradities op deze dag:
In Tsjechië boffen de moeders het meest, want daar zijn schijnen twee Moederdagen per jaar gevierd te worden. In Japan doen ze op die dag voor moeder allerlei klusjes, maken lekkere sushi voor haar en geven rode anjers. In Ethiopië wordt Moederdag aan het eind van het regenseizoen gevierd, als onderdeel van een driedaags festival ter ere van alle moeders: de dochters brengen groente, boter, en kaas mee en de zonen diverse soorten vlees, er wordt door iedereen gezongen en gedanst.
In Servië, waar ze Moederdag in december vieren, heeft men wel een hele speciale traditie: de moeders worden eerst vastgebonden..! Daarna krijgen ze allerlei heerlijke lekkernijen en kleine cadeautjes van hun kinderen. Een troost voor moeder, precies het hetzelfde gebeurt er met de vaders op vaderdag..
Bij ons gaat het er wat rustiger aan toe, we verwennen moeder graag met bloemen of cadeautjes en daarom hebben we dan ook een aanbieding deze maand die goed van pas kan komen.

Maandactie en vriendenkorting
In de maand mei ontvang je 10% korting op ‘De Moeders Geuren’ producten;wierook en geuroliën, samengesteld uit pure, natuurlijke ingrediënten. Ideaal voor Moederdag dus! Ook op de boeddha’s wordt 10% korting geboden. Vrienden van de Wereldwinkel ontvangen voor deze producten 20% korting.

Vriendenkorting
Door vriend te worden van Wereldwinkel Wizzelwaark steun je de winkel in haar bestaan en tegelijkertijd help je daarmee eerlijke wereldhandel te bevorderen. Ook biedt het je veel voordelen; je ontvangt altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en nog hogere kortingen bij speciale aanbiedingen. Bovendien ontvang je ook uitnodigingen voor speciale activiteiten, zoals proeverijen, lezingen en voorverkoop.
De vriendenkaart is in de winkel verkrijgbaar en kost € 15,- per kalenderjaar.
Wereldwinkel Wizzelwaark is zeer erkentelijk voor de steun die je ons hiermee biedt.

Winkelen in Wereldwinkel Wizzelwaark

We zijn sinds 28 april weer gewoon open en je hoeft geen afspraak meer te maken. De openingstijden zijn: woensdag- en donderdagmiddag 13.00 – 16.30 u. / vrijdag en zaterdag 10.00 – 16.30 u.

Er mogen twee klanten tegelijk in de winkel aanwezig zijn. We hopen je snel te weer te ontmoeten!

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32 Bedumwww.wereldwinkelbedum.nl 
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
info@wereldwinkelbedum.nl
T: 06-29443200