WereldwinkelNieuws Mei 2023

We zijn alweer in de maand mei beland. Op gebied van eerlijke wereldhandel en de wereldwinkel zijn er deze maand enkele bijzondere dagen te melden, want in mei gaat de jaarlijkse Fairtrade Week weer van start en op 11 mei ontvangen we een bijzondere gast in de wereldwinkel te Bedum, een zilversmid uit Nepal. En natuurlijk benoemen we ook nog even Moederdag op 14 mei!

Fairtrade Week

Dit jaar vindt de Fairtrade week plaats van 6 t/m 14 mei. Er wordt dan weer extra aandacht besteed aan eerlijke handel. Dat is heel belangrijk want met eerlijke wereldhandel kunnen we het verschil maken voor producenten in landen waar het leven erg zwaar is en niet veel mogelijkheden biedt. Gelukkig zien we op dit moment richting fairtrade een positieve ontwikkeling ontstaan. Wereldwinkels zetten zich al sinds hun oprichting, in 1969, in voor eerlijke wereldhandel en brengen dit thema voortdurend op allerlei manieren onder de aandacht, maar langzamerhand beginnen ook andere winkels, waaronder enkele supermarktketens, steeds meer producten in te kopen en aan te bieden met het Fairtrade keurmerk. Dat is natuurlijk een hele goede positieve ontwikkeling, we zien dit dan ook niet als concurrentie, maar als een noodzakelijke bewustzijnsverandering, waardoor we de kansen voor mensen in andere delen van de wereld gelijkwaardiger kunnen maken. We zijn tenslotte als aardbewoners allemaal met elkaar verbonden!

Zilversmid uit Nepal naar Wereldwinkel Bedum

Op 11 mei komt zilversmid Dambar Biswokarma, afkomstig uit Nepal naar de wereldwinkel in Bedum. Wij nodigen u hierbij graag uit om kennis te maken met deze bijzondere man en zijn prachtige sieraden. Dambar werkt als zilversmid in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hij verricht daar prachtig werk, want hij leidt in zijn zilverfabriek jongens en mannen uit de laagste kaste op tot zilversmid, zodat zij zichzelf en hun familie financieel kunnen onderhouden, want hij geeft hen een eerlijk loon! Om zijn werknemers financieel deze kansen te kunnen blijven bieden, organiseert hij workshops en verkoopt er zijn mooie
zelfgemaakte sieraden. Met het kopen van deze zilveren sieraden steun je dus een goed fairtrade project!
Dus mocht je nog twijfelen over een mooi Moederdag cadeau op 14 mei, dan is dit een uitgelezen kans, want Dambar is al op 11 mei van 11.00 uur tot 16.00 u. in Wereldwinkel Wizzelwaark aanwezig…
Je krijgt op donderdag 11 mei ook nog eens korting op sieraden : 20 % voor de Vrienden, en 10% voor niet-Vrienden.

Maandactie in het teken van Moederdag

In mei is er een speciale kortingsactie met de nadruk op Moederdag, maar natuurlijk zijn deze producten ook voor andere gelegenheden heel geschikt. We geven deze maand namelijk 10% korting op “Moeders geuren”, wierook en op onze boeddha’s. Vrienden van de Wereldwinkel ontvangen op deze producten 20% korting.

Vriend van de Wereldwinkel

Door vriend van de wereldwinkel te worden, draag je een steentje bij aan eerlijke wereldhandel. Ook ontvang je dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn je zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!