Wereldwinkelnieuws – november 2018

Na een prachtige zomer en nazomer lijkt de herfst nu echt zijn intrede te doen. Wizzelwaark speelt daar op in en heeft voor dit jaargetijde weer een super maandactie. Je leest er zo meer over. Eerst even over Fairtrade.

Fairtrade

Van 27 oktober t/m 4 november is het weer Fairtrade Week Nederland, met aandacht voor producten uit derdewereld landen en eerlijke handel. Kom gauw langs bij Wizzelwaark om het aanbod in foodproducten en prachtige non-food artikelen te bekijken! Misschien slaag je alvast voor een mooi decembercadeau!

Eind oktober was Fairtrade in het nieuws. Onderzoek naar keurmerken wees uit dat een keurmerk nog geen garantie is voor het verbeteren van leefomstandigheden. Daar schrokken wij wel van. Het gaat vooral over het werk op bananen- en koffieplantages. Over Fairtrade kunnen we het volgende lezen:

Fairtrade betaalt een minimumprijs voor producten zoals koffie en daardoor krijgen producenten vaak meer dan de marktprijs. Daarbij komt nog een sociale premie. Het keurmerk heeft minimumeisen voor het loon, zoals het minimumloon in een land of een cao-loon. Maar dit ligt vaak onder een leefbaar loon. Met trainingen wil Fairtrade de onderhandelingspositie van werkers verbeteren. Somo (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen) vindt dat Fairtrade zich hiervoor meer dan andere keurmerken inzet, maar ook Fairtrade zou de positie van werknemers meer centraal moeten stellen.(Hans Nauta in Trouw, 22-10-2018).

We zijn als vrijwilligers verheugd dat Fairtrade zich inzet en dat wij door onze winkel hieraan kunnen bijdragen. Als het nog beter kan, dan graag! Daar is onze en jouw steun hard bij nodig.  Niets doen is voor ons geen optie.

Vrienden van de Wereldwinkel

De aftrap van de Fairtrade week heeft op 26 oktober plaatsgevonden met een speciale koop- en informatieavond voor de Vrienden van de Wereldwinkel. Het was een geslaagde avond met een drankje en hapjes door de vrijwilligers bereid. Ben je nog geen Vriend van de Wereldwinkel?  Dat word je al met een donatie van 15 euro per jaar! Je bent uiteraard vrij om een hoger bedrag te doneren. Je ondersteunt daarmee het werk van Wizzelwaark Bedum. Net als bij Fair Trade krijg je er ook iets voor terug. Op alle non-food artikelen ontvang je een korting van 10% Daarnaast zijn er maandacties en zo nu en dan Vriendenacties waarbij je extra korting krijgt. In deze periode is Vriend worden extra aantrekkelijk! Word nu donateur voor 2019 en je voordeel gaat direct in. Je kunt dan al twee maanden genieten van de korting op de kunstnijverheidsartikelen. Dat is toch een uitstekende deal?! Handig voor de feestdagen!

Maandactie november: Sjaals en sieraden

 

In november slaag je zeker voor Sint of Kerstcadeaus bij Wizzelwaark. Elke klant krijgt namelijk 10% korting op sieraden en sjaals. Stuk voor stuk prachtig handwerk, kunst én functioneel! Bijvoorbeeld een lekker w

arme wollen sjaal van Sjaal met een Verhaal. Je krijgt er een mini-kalendertje 2019 bij! Lees meer op: www.sjaalmetverhaal.nl. Vrienden van de Wereldwinkel ontvangen deze maand maar liefst 20% korting op deze actie-artikelen! 

Bedum Broest en Sint Maarten

Wizzelwaark is op 3 november tijdens Bedum Broest muziekfestival ook geopend! Het belooft gezellig en bruisend te worden in de Grotestraat!

Op zaterdag 10 november viert Bedum Sint Maarten. De kinderen zijn tussen 16.00 en 18.00 uur van harte welkom bij Wizzelwaark om hun lampion te laten schijnen en hun lied te zingen.

 

Kerstpakketten

Misschien ben je nog bezig in je herfsttuin en denk je nog lang niet aan de decembermaand. Toch brengen we dit alvast onder je aandacht: Bestel tijdig je kerstpakketten! Groot of klein geprijsd, kom naar de winkel voor advies op maat! Tijdig besteld is tijdig geleverd! Zie de foto’s voor enkele suggesties.

We hopen je gauw weer te zien in onze Wereldwinkel, Grotestraat 32 in Bedum!

Zie onze website www. wereldwinkelbedum.nl. Vind ons ook op Facebook!