WereldWinkelNieuws november 2021

Terwijl het buiten nog heel lang groen is gebleven, gaan veel bomen nu dan toch echt hun bladeren loslaten, nadat ze ons eerst nog even prachtige herfstkleuren hebben getoond. Onlangs was ergens te lezen dat dit in feite dus hun werkelijke kleuren zijn… In de lente en zomer blijkt chlorofyl alle bladeren tot gemeenschappelijk groen te kleuren, maar in de herfst verdwijnt deze stof langzamerhand en zien we als het ware de eigen kleur en identiteit tevoorschijn komen; prachtig rood, oranje of goud geel! Maar je moet wel snel kijken want die pracht is zo verdwenen.
Wat boffen we toch dat we dit allemaal in onze woonomgeving kunnen zien gebeuren, de natuur zo dicht om ons heen. En die prachtige herfstbomen kunnen toch ook heel goed symbool staan voor hoe alle culturen, met behoud van eigen identiteit, samen een prachtig kleurrijk geheel vormen.

Het is wel eerst weer even wennen, dat het nu zo vroeg donker wordt, maar aan de andere kant heeft het ook iets gezelligs en knus, gordijnen dicht kaarslichtjes op de tafel. Vooral nu het buitenshuis weer allemaal wat lastiger wordt, doordat we opnieuw beknot worden door beperkende regels. Maar ook dit gaat weer een keer voorbij! We moeten er zelf maar het beste van maken.

Plaatsgevonden activiteiten
Ondertussen heeft in oktober een vrijwilligersbijeenkomst plaatsgevonden, na een lange periode waarin we elkaar, in verband met corona, niet konden ontmoeten. Iedereen werd weer bijgepraat over het reilen en zeilen van de winkel en eindelijk konden we ook weer eens met elkaar praten.
Ook vond op 1 november een lezing en kringgesprek plaats, met het thema ‘Cultuurverschillen overbruggen’, waarvoor de vrijwilligers en vrienden van de wereldwinkel waren uitgenodigd. De deelnemers gaven na afloop aan dat het een boeiende en verrijkende ervaring was geweest.

Mooi nieuws…
Het kerstpakket van Wereldwinkel Wizzelwaark is bij de selectie uitgekozen door gemeente het Hogeland! Dat is een mooie blijk van waardering en tevens een steunbetuiging voor de eerlijke wereldhandel! Gemeenten zouden op dit gebied veel kunnen betekenen…

Onze maandaanbieding
Nu het een stuk kouder is geworden, komt het goed uit dat deze maand de sjaals in Wereldwinkel Wizzelwaark met 10 % korting worden aangeboden en voor vrienden van de wereldwinkel met 20 %!

Mededelingen
Vanaf 1 november 2021 is Wereldwinkel Wizzelwaark ook op dinsdagmiddag geopend! Mochten er door toedoen van nieuwe coronamaatregelen wijzigingen ontstaan in de openingstijden, dan zullen we u dit via de site en winkeldeur laten weten.

Ook belangrijk: in november en december biedt het je extra voordeel om vriend te worden van onze Wereldwinkel (zie onder)


Vrienden Wereldwinkel Wizzelwaark; nu vriend worden loont!

Door vriend te worden van Wereldwinkel Wizzelwaark steun je de winkel in haar bestaan en tegelijkertijd help je daarmee eerlijke wereldhandel te bevorderen. Ook ontvang je dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten, nog hogere kortingen bij speciale aanbiedingen, en uitnodigingen voor speciale activiteiten, zoals proeverijen, lezingen e.d.! En als je voor 2022 vriend wordt, krijg je dit jaar 20% korting op alle kunstnijverheidsartikelen.

De vriendenkaart is in de winkel verkrijgbaar en kost € 15,- per kalenderjaar. Wereldwinkel Wizzelwaark is zeer erkentelijk voor de steun die je ons hiermee biedt.

Vrijwilligers
Wereldwinkel Wizzelwaark kan nog vrijwilligers gebruiken voor de verkoop! Lijkt het je leuk enkele dagdelen in de warme sfeer van de wereldwinkel door te brengen en mensen te ontmoeten, dan kun je je aanmelden via info@wereldwinkelbedum.nl. We zullen dan contact met je opnemen.

Openingstijden
We hopen je snel te ontmoeten in onze winkel! De openingstijden zijn:
Dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag: 13.00 – 16.30 u.
Vrijdag: 10.00 – 16.30 u.
Zaterdag: 10.00 – 16.30 u.

Wereldwinkel Wizzelwaark
Grotestraat 32 Bedum
www.wereldwinkelbedum.nl 
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
info@wereldwinkelbedum.nl
T: 06-29443200