WereldWinkelNieuws november 2022

Wat boffen we tot nu toe; bijna een tweede lente, op een terras in het zonnetje, opnieuw genieten van vogelgezang, bloemen die weer bloeien… Opmerkelijk was het, hoe dan ook, wel. Maar tegelijkerijd ook voordelig, de verwarming kon overdag vrijwel uit blijven, wat met de huidige gasprijzen erg goed uit komt. Tegenwoordig wordt er immers in alle media voortdurend gesproken over het lager zetten van de thermostaat. Het lijkt een enorm probleem, toch is dit voor een hele grote groep mensen al jarenlang de realiteit, bij hen staat de thermostaat alijd laag, alleen was daar tot nu toe nooit veel aandacht aan besteed. Opeens worden wij er, door de huidige situatie, allemaal mee geconfronteerd dat energievoorziening niet vanzelfsprekend is, waardoor nu iedereen een stapje terug zal moeten doen.
Misschien is dat het ook weleens goed om bij stil te staan. Het overgrote deel van de mensheid in het westen en noorden van onze aardbol is gewend geraakt aan een bepaald soort luxe en is dit als vanzelfsprekend gaan ervaren. Nu blijkt dat dit alles, of het nu door oorlog komt, of door milieurampen, zomaar uit handen kan worden geslagen. En dan..? Dan zullen we samen nieuwe wegen ontdekken om hier creatief mee om te gaan. De bevolking van veel landen op het zuidelijk en oostelijk halfrond moet zich al onnoemelijk lang redden in moeilijke omstandigheden en doet dit over het algemeen zonder veel te klagen. Dus ook wij moeten nu, in omstandigheden die nog heel wat minder zwaar zijn, zoals dat in het Gronings zo mooi gezegd wordt; ‘met de kop d’r veur’! Bovendien is het een uitgelezen tijd om samen plannen te bedenken voor nieuwe, schone en onafhankelijke vormen van energiewinning; beter voor de gehele mensheid en al het leven om ons heen.

Fairtradeweek t/m 6 november

In onze vorige nieuwsbrief hebben we het al over de Fairtradeweek gehad, waarin van 29 oktober tot en met 6 november aandacht wordt besteed aan het thema ‘eerlijk loon’. Tijdens deze week krijgt elke klant 10% korting op het hele assortiment, voor vrienden van de wereldwinkel bedraagt de korting 20%. Deze kortingen overlappen een week de maandactie van november, waarbij dezelfde korting geboden wordt op onze sjaals, alleen deze korting loopt de gehele maand door.

Maandactie november:
10% korting op warme sjaals!
20% korting voor ‘Vrienden’

11 november:
Sint Maarten ook bij de Wereldwinkel!

Vriendenkaart

Wil je de wereldwinkel steunen en eerlijke wereldhandel bevorderen, wordt dan ‘vriend’ van de wereldwinkel. Je krijgt dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn je zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!