WereldWinkelNieuws – Oktober 2018

Vanaf nu kun je weer regelmatig het WereldWinkelNieuws lezen in het Nieuws- en Advertentieblad dat om de veertien dagen verschijnt. Na een schitterende zomer rollen we langzaam een mooie herfst binnen. Die heeft zich echter al van zijn onstuimige kant laten zien rond de zaterdag van Mooi Bedum, dat daardoor werd afgelast. Colourful Het Hogeland vond een goed alternatief in het Trefcentrum, waar je heerlijk kon eten en genieten van prachtige muziek. Wereldwinkel ‘Wizzelwaark’ uit Bedum was ook in de gelegenheid gesteld om zich te presenteren en bood fair trade artikelen te koop aan uit derde wereldlanden.

 

Welkom bij de Wereldwinkel!

Wizzelwaark is een stichting met als doel het bevorderen van eerlijke handel in de wereld. Ze doet dit zonder winstoogmerk, alle medewerkers zijn vrijwilligers. De opbrengst van de aangeboden producten vloeit direct terug naar de producenten en hun leefgemeenschap. Dit biedt niet alleen economisch voordeel, maar ook sociaal en pedagogisch, bijvoorbeeld door opbouw van gemeenschapsvoorzieningen als schoon drinkwater en scholen. Om die reden verwelkomen we je graag als Vriend van de Wereldwinkel.

Vriend van de Wereldwinkel

Je bent al Vriend van de Wereldwinkel met een donatie van 15 euro per jaar. Je bent uiteraard vrij om een hoger bedrag te doneren. Je ondersteunt daarmee het werk van Wizzelwaark Bedum. Net als bij Fair Trade krijg je er ook iets voor terug. Op alle non-food artikelen ontvang je een korting van 10% (Let op: dit percentage stond verkeerd vermeld in dit artikel afgedrukt in de Bedumer krant). Daarnaast zijn er maandacties en zo nu en dan Vriendenacties waarbij je extra korting krijgt. Dat is toch een uitstekende deal?!

Maandactie

Als je bent geïnspireerd door het heerlijke eten tijdens Colourful Bedum, dan moet je beslist langskomen bij Wizzelwaark deze maand. In oktober zijn namelijk de Sauzen en Rijst in de aanbieding. Je krijgt maar liefst 10% korting op deze foodaankopen. Ben je Vriend van de Wereldwinkel dan is de korting zelfs 25% !

Alvast een vooraankondiging: de Fairtrade Week Nederland is gepland van 27 oktober t/m 4 november. We hopen je gauw weer te zien in onze Wereldwinkel, Grotestraat 32 in Bedum!