WereldWinkelNieuws oktober 2021

De herfstdagen zijn weer begonnen, harde wind, regen en een stuk kouder. We trekken ons langzamerhand weer terug in de ‘binnenwereld’. In de lente en zomer zijn we veel meer verbonden met de buitenwereld, zien we allerlei mensen om ons heen en hebben het gevoel er steeds op uit te moeten, naar buiten. Als het herfst wordt en de winter nadert, lijkt er wel een natuurlijke periode te beginnen van verstilling, bezinning. We worden meer op onszelf teruggeworpen; een prachtige periode om weer contact te krijgen met je eigen innerlijk. In de zomer is de zon onze accu, in de herfst en winter kan het innerlijke leven onze accu worden. Terwijl de storm buiten rond het huis raast, onderuit met een mooi boek (of e-boek) op de bank, de tijd nemen om even weg te zakken in een innerlijke wereld, kan heel rustgevend en ook inspirerend zijn.

De herfst is ook bij uitstek geschikt om ergens in een warme binnenruimte inspiratie op te doen, zoals bij musea, kunstgalerieën, tentoonstellingen, of lezingen te volgen over interessante onderwerpen. Het kan gelukkig allemaal weer! En ben je vrijwilliger bij Wereldwinkel Wizzelwaark of vriend van de winkel, dan is er op dat gebied binnenkort al iets te doen. Onderstaand meer informatie hierover.

Lezing voor vrijwilligers/vrienden van Wereldwinkel Wizzelwaark

In alle wereldwinkels vinden we producten, gemaakt door mensen uit verschillende werelddelen. Maar wat weten we eigenlijk van de leefwereld van deze mensen, hoe is hun cultuur, hoe ervaren zij het leven, en hoe gaan zij met alles om? Wie zelf al eens mensen heeft leren kennen uit andere culturen, heeft vast ervaren dat er soms grote cultuurverschillen zijn, die je voor verrassingen plaatsen, en andersom hebben deze mensen precies hetzelfde ervaren. En dan ontdek je hoe belangrijk het is op de hoogte te zijn van deze culturele aspecten, want daar kun je onbedoelde misverstanden mee voorkomen, wat erg belangrijk is om met elkaar in communicatie te raken.

In dat verband zal Massoud Djabani, zelf afkomstig uit een ‘andere’ cultuur, op maandag 1 november een lezing verzorgen voor vrijwilligers en vrienden van wereldwinkel Wizzelwaark. De spreker laat je kennismaken met interessante culturele wetenswaardigheden en laat zien hoe we cultuurkloven op een eenvoudige manier kunnen overbruggen. ‘Interculturele communicatie’ kan ons helpen om ook in gemeente het Hogeland een mooie diverse samenleving te krijgen, waar verschil mag zijn, maar wel iedereen meetelt en zich inclusief kan voelen. Zo kunnen we elkaar door diversiteit verrijken.

Lezing: ‘Diversiteit in de praktijk: cultuurverschillen overstijgen…’

Locatie:De Meenschaar’, Kapelstraat 9, Bedum
Spreker: Massoud Djabani
Datum: maandag 1 november 2021
Aanvang: 19.30 u. – 22.00 u.
Aanmelding: via info@wereldwinkelbedum.nl


Maandactie Wereldwinkel Wizzelwaark

Een warm kopje koffie of thee lijkt in een gure herfst ook veel lekkerder te smaken dan in de zomer… Daarom biedt Wereldwinkel Wizzelwaark in oktober op alle soorten koffie en thee 10% korting. Voor vrienden van de winkel bieden we 20% korting.

Geniet ervan…!

Vriendenkaart Door vriend te worden van Wereldwinkel Wizzelwaark steun je de plaatselijke winkel en tegelijkertijd help je daarmee eerlijke wereldhandel te bevorderen. Vrienden ontvangen bovendien altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten, hogere kortingen bij speciale aanbiedingen, en uitnodigingen voor speciale activiteiten, zoals proeverijen, lezingen of voorverkoop.

De vriendenkaart is in de winkel verkrijgbaar en kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn je zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt.

Vrijwilligers
Wereldwinkel Wizzelwaark kan nog vrijwilligers gebruiken voor de verkoop! Lijkt het je leuk enkele dagdelen in de warme sfeer van de wereldwinkel door te brengen en mensen te ontmoeten, dan kun je je aanmelden via info@wereldwinkelbedum.nl. We zullen dan contact met je opnemen.

Openingstijden
We hopen je snel te ontmoeten in onze winkel! De openingstijden zijn:
Woensdag- en donderdagmiddag: 13.00 – 16.30 u.
Vrijdag en zaterdag de hele dag: 10.00 – 16.30 u.

Wereldwinkel Wizzelwaark

Grotestraat 32 Bedumwww.wereldwinkelbedum.nl 
www.facebook.com/wereldwinkelbedum
info@wereldwinkelbedum.nl
T: 06-29443200