WereldWinkelNieuws – Oktober 2022

Inmiddels is de herfst begonnen, regen en wind wisselen af met toch nog heerlijk warme zonneschijn. Als je goed kijkt zie je de herfstbloesems tevoorschijn komen. Wat bescheidener dan hun op de voorgrond tredende zomervriend en, maar toch ook erg mooi, evenals de prachtige kleuren die zo langzamerhand tevoorschijn komen in het bladerdak van de bomen.
In de mensenwereld ziet het er op dit moment niet zo gekleurd uit, door de staalgrijze dreiging van oorlog , terreur , tekorten, maar dat zijn grote zaken waaraan we persoonlijk niet direct zoveel kunnen veranderen. Gelukkig kunnen we wel veel betekenen in het dagelijks leven om ons heen, voor familie, vrienden, mensen , dieren die ons nodig hebben, op dat gebied kunnen we zelf wel de touwtjes in hand en nemen. Ook aan de natuur om ons heen kunnen we een mooie bijdrage leveren. En dat is allemaal ook enorm belangrijk voor de wereld.
Kon de schoonheid van de aarde maar tot de dictators van deze tijd doordringen, dan zou het zover allemaal niet gekomen zijn… Gelukkig zorgt onze landelijke omgeving met de prachtige luchten, het mooie groen rondom en de weidse vergezichten ervoor dat dit nog wel tot óns kan doord ringen.

Fairtrade Week

In de week van 29 oktober t/m 6 november is het Fairtrade Week , met als thema ‘eerlijk loon’. Des te meer producten er verkocht worden met het keurmerk voor eerlijke handel, des te meer dit ten goede zal komen aan de producenten in landen waar de lonen veel te laag zijn om van te kunnen leven. Dus des te meer wereldwi nkels en supermarkten deze producten onder de aandacht brengen en verkopen , des te groter de kans wordt dat deze mensen ook daadwerkelijk een menswaardig bestaan van hun inkomen kunnen gaan opbouwen . In dit verband toch even een groot compliment voor de Plus supermarkt en die hun huismerk Fairtrade gecertificeerd maken ; in 2021 werd deze supermarktketen voor de zevende keer uitgeroepen als meest verantwoorde supermarkt op dit gebied. We hopen dat veel supermarkten dit initiatief zullen volgen. Ook kunnen instanties, organisaties en kerken op dit gebied veel betekenen, door bijvoorbeeld koffie en thee met het eerlijke
handel keurmerk in te kopen, gelukkig gebeurt dit hier en daar ook al.
Tijdens de Fairtrade Week krijgt elke klant 10% korting op het gehele assortiment, vrienden van de wereldwinkel zelfs 20%.

Aanbieding van de maand

In oktober bieden we 10% korting op onze koffie en thee, voor vrienden van de wereldwinkel bedraagt de korting 20%.

Vriendenkaart

Door ‘vriend’ te worden van de wereldwinkel , steun je de winkel en help je eerlijke wereldhandel te bevorderen. Je ontvangt dan altijd 10% korting op kunstnijverheidsproducten en 20% korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15, per kalenderjaar. We zijn zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!

En word je in oktober Vriend van de Wereldwinkel Bedum, dan betaal je vriendenkaart pas in 2023.