WereldWinkelNieuws – september 2022

De vakanties zijn weer achter de rug, de scholen weer begonnen. We hopen dat iedereen zich heeft kunnen ontspannen en het dagelijkse leven weer op kan starten, vaak is het toch ook wel weer fijn in een ritme te komen. Je merkt nu al goed dat de dagen steeds korter worden, ‘s avonds is het al snel donker, maar dat is deze maand niet zo erg, want in Bedum is het van 3 t/m 7 september Lichtweek, dan schitteren in bijna alle straten lichtjes en is het in het donker juist erg gezellig en sfeervol. Ook in huis zie je al vaak weer een kaarsje branden. Voor het milieu natuurlijk fijn als deze gemaakt zijn van materiaal dat zo weinig mogelijk schade toebrengt…

Dag van de Vrede

De moeite waard in deze tijden om toch even onder een apart kopje te vermelden: Op 21 septemberis het de Internationale dag van de Vrede! Deze dag is sinds 1981 uitgeroepen door de Verenigde Naties, doelstelling daarvan was een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Ook vindt jaarlijks rond deze datum de Vredesweek plaats, elk jaar met een ander thema en verschillende activiteiten, deze bijzondere week wordt al sinds 1969 georganiseerd door PAX.
Dergelijke initiatieven zijn erg belangrijk om aandacht aan te besteden, zodat Vrede, te midden vanhet oorlogstumult dat regelmatig op onze aarde plaats vindt, niet vergeten gaat worden. Oorlog wordt door mensen veroorzaakt en kan ook door mensen beëindigd worden. Laten we hopen dat in de hoofden en harten van degenen die oorlog veroorzaken ook ooit vrede zal neerdalen, zodat wapens definitief neergelegd zullen worden.

Aanbieding september

Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben heeft wereldwinkel Wizzelwaark een nieuw jasje gekregen, zijn de pui en deur opgeknapt en de gevelborden vernieuwd. Ook kun je binnenin de winkel, na onze zomeropruiming, weer diverse nieuwe artikelen vinden.
Deze maand wordt 10% korting geboden op kleurrijke bekers, kop en schotels en mooie glazen, die de keuken op kunnen fleuren. Vrienden van de Wereldwinkel krijgen 20 % korting op deze artikelen.

Vriendenkaart

Door ‘vriend’ te worden van de wereldwinkel , steun je de winkel en help je eerlijke wereldhandel te bevorderen. Je ontvangt dan altijd 10% korting op kunstnijverheids-producten en 20% korting bij speciale aanbiedingen. De vriendenkaart kost € 15,- per kalenderjaar. We zijn zeer erkentelijk voor de steun die je hiermee biedt!